BIJZONDERE KLASSEN

Op onze school wordt gewerkt in kleinere groepen om het pedagogisch comfort te verhogen en de begeleiding van onze leerlingen te optimaliseren. Het leerjarensysteem wordt volledig doorbroken.

Onze leerlingen zitten niet in klassen of in leerjaren, maar in pedagogische eenheden. Bij de indeling van de klassen streven we naar zorg op maat.

EEN BIJZONDER TEAM

Inzet

Leerkrachten en therapeuten zetten hun betrokkenheid, passie en inspiratie dagelijks in, om boeiend onderwijs te geven. Hiervoor hebben we vakspecifieke onderwijzers of bijzondere leerkrachten voor WERO, TECHNOLOGIE, LO en MUZO.

Bijzondere leerkrachten

Naast de vakkundige inzet van de klastitularissen kunnen we rekenen op de hulp van gespecialiseerde leerkrachten en therapeuten. Zij zijn een extra troef om onze leerlingen te helpen bij hun ontwikkeling en hun leerproces.

ONZE AANPAK

1

Zelfvertrouwen

We werken in de eerste plaats aan het zelfvertrouwen en het terugkrijgen van het leerplezier van onze leerlingen. We zetten heel intensief in op de denktraining van Feuerstein en leren leren.

2

Op maat

We geven onderwijs op maat door samen op zoek te gaan naar de beste aanpak van elk kind. Zo begeleiden we hen naar onze uitgebreide en moderne bib om opnieuw leesplezier te bekomen.

3

ICT

Na een traject van extra zorg bij lees- en schrijfproblemen kunnen kinderen begeleid worden bij het leren typen of het aanleren van het gebruik van 'SPRINT'. De nieuwste technieken op het vlak van ICT worden ingeschakeld door het gebruik van laptops, tablets, digitale borden...

Ondertussen heb ik een gelijkgestelde A2 diploma op zak dankzij de Jonatanschool. Ik ben er altijd graag geweest. Met de directeur was het altijd een hele leuke eerste schooldag.

Ester Bolsens

Jonatan Berkenboom

Kasteelstraat 6
9100 Sint-Niklaas
+32 3 776 75 21
directie@jonatan.be

Privacy-verklaring

Translate »