TITLE

DESCRIPTION

Jonaraad 19-20

WIE?

Een enthousiaste groep ouders die op vrijwillige basis een 3 tot 4 tal keer per jaar vergaderen samen met directie en leerkrachten. We organiseren elk jaar allerlei activiteiten om de school te ondersteunen en om ouders, leerkrachten, directie en kinderen dichter bij elkaar te brengen.

WAT?

Met onze activiteiten proberen we zoveel mogelijk om de school en kinderen een duwtje in de rug te geven.

3 peilers:

 • Ontmoeten

We organiseren regelmatig activiteiten waar ouders elkaar en het schoolteam kunnen ontmoeten, zodat ouders mekaar en de school beter leren kennen en zonder drempelvrees met elkaar in contact kunnen komen.

 • Ondersteunen

We willen de school  ondersteunen door een helpende hand te bieden in allerlei activiteiten alsook door zelf activiteiten te organiseren om financieel bij te dragen aan allerlei schoolse initiatieven en projecten.

We beslissen in overleg met de directie en de leerkrachten hoe we het schoolgebeuren van de kinderen nog aangenamer kunnen maken. Wij helpen bij het financieren van leermiddelen, aankoop van duurzame speeltuigen, meubilair, …

Waar er noden zijn, springen wij bij.

Alle centen die we verzamelen door het organiseren van activiteiten gaat integraal naar de school.

En dus integraal naar de kinderen!

 • Communiceren en informeren

In nauwe samenwerking met de school zorgen we voor een goede communicatie tussen de ouders en de school. We willen graag een aanspreekpunt zijn voor alle ouders. We vinden het belangrijk dat ouders weten bij wie ze terecht kunnen met vragen, suggesties,…

LID WORDEN!

Actieve leden:  Heb ook jij naast je gezin, werk en hobby’s nog een beetje energie over om je in te zetten voor de school en de kinderen, word dan lid van de Jonaraad!

Een engagement in de Ouderraad is zo bindend als je zelf haalbaar ziet. De mate van deelname en inzet kies je zelf en hoeft niet voor elke activiteit even groot te zijn. De vergaderingen zijn niet verplicht!

Helpende handen: Helpende leden zijn even belangrijk om de ouderraad tijdens het schooljaar te ondersteunen bij de  verschillende activiteiten!

OP DE PLANNING...

 • Startvergadering 25 september – 20u
 • Dag van de leerkracht: 5 oktober. De Jonaraad voorziet een leuke attentie voor alle juffen en meesters!
 • Feestweekend 5 en 6 oktober. De Jonaraad helpt waar het kan.
 • Halloweentocht: zaterdag 27 oktober

Een leuke wandeling voor jong en minder jong! Ideaal om mekaar en de kinderen wat beter te leren kennen! Vertrek tussen 18-19u op de kleine speelplaats Het is een tocht van ca 4 a 5 km met 2 sneukelposten ( jeneverkraam en spinnensoep ) en bij aankomst krijgt iedereen een vingerbroodje. Verkleden mag en geeft net dat tikkeltje meer! Uitnodiging volgt.

 • Paaseierenverkoop : eind maart 2019.
 • Schoolverlatersreceptie: 26 juni 2019
 • Zomerdrink: 28 juni 2019 om 11.30u
 • Café De Welkom : eind augustus 2019. De ouderraad verwelkomt de (nieuwe) ouders en kinderen met een hapje en drankje op de kennismakingsdag.

Bij interesse in de Jonaraad kan u ons steeds bereiken via de voorzitter : tinavanremoortere@hotmail.com

Jonatan Berkenboom

Kasteelstraat 6
9100 Sint-Niklaas
+32 3 776 75 21
directie@jonatan.be

Met dank aan:

Translate »